Klik le kome oih

Tuesday, January 4, 2011

PLKN


Assalamualaikum..

Hari ni 4hb 1,hari nak mendaftar PLKN kan..maka ramailah berbesar hati nak pergi..eceh cakap jer ramai tak mau pergi.. siap nak tipu buat surat doktor lagi. hambooiii..doktor malaysia tak makan rahsuah kot.. ek???

Sebenarnya kan aku teringin juga nak pergi PLKN. bukan apa,aku rasa macam cool gila jer kalau dapat pergi PLKN. bila dah tersebar dari molot ke molot kata senarai nama PLKN dah keluar,aku memang excited terlebih adrenalin dah sebab tak sabar nak tahu aku dapat ke tak p PLKN tuh. Pergi check dekat laman web dia...mak aiiiihhhhh..berjanggut tunggu sampai nak menyumpah oh..haha..last-last aku pergi bazirkan duit aku hantar sms nak tau aku terpilih ke tak.huh,membazir 5kupang tuh!!!

the point is......
AKU TAK TERPILIH.

perasaan aku..sedih kot. eh betul ni tak tipu sebab aku memang nak pergi. lepas tu aku mulalah terpikir eh aku ni memang malanglah sebab apa yang aku minta selalu tak dapat tau. waktu tahun 6 dapat 5a,tak dapat p sbp or MRSM.. form 3 dapat 8a pon tak dapat pergi mana2 masih stay dekat smsis. betul kot aku malang. adik aku yg hitam tu pon cakap macam tuh. oh mentang-mentang dok MRSM hulu,nak berlagak eh???

Tapi kan ada pula yg bagi sedapkan hati aku cakap aku bertuah sebab tak payah pergi PLKN.. kata diorang PLKN tuh bahaya plus soSIAL nak mampus. nanti mesti ada tolak-tolak bontot nak panjat dinding..kulit jadi hitam..and bla bla bla..eh betul juga kan.. okey tukar fikiran,aku beruntung!!!!

tapi yang pergi tu pun untung juga..dapat pengalaman,kawan,ilmu dan macam-macam lagi. tang sosial tu kalau pandai jaga diri aku rasa tara hal la weh. kat mana-mana pun boleh jer nak sosial bukan kat PLKN jer..kawan aku yg pakai tudung labuh dan pemalu pon dapat..dan aku yakin depa boleh survive as a good muslimah nanti..chaiyoooookkkk bebehhhh..

semua dak laki kena pergi PLKN kecuali mizan bangla..ha baguih dia boleh teruskan percintaan tanpa halangan..hahah..budak perepuan 2 org jer yg dapat..pic depa tak boleh upload nanti kena marah..hehehe..pemalu.

wassalam.

8 comments:

Amni said...

aku 1st batch PLKN.. hihi... tahun 2004.... 1st intake, 1st batch,,, masa tu aku nak je cakap kat semua orang, jangann la masuk PLKN.. sangat sosial.. kalau tak reti nak jaga diri, memnag hanyut la... huhu

qyqa said...

amni..
betul ek??? patut la kan sebab nak kena bergaul dgn semua umat..huh nasib baik aku tak dapat..

Cik Aien said...

jujur abis SPM memang doa xnk nama tersangkut kat PLKN!

qyqa said...

cik aien..

hahaha..PLKN memg mimpi ngeri banyak org

NICK IRFAN said...

best ke PLKN ni?? sy x thu sbb sy pun x terpilih.. hehe

qyqa said...

nick irfan..

den tgk cam cool tp den pon x tau la bes ker x sbb den pon x terpilih..hehe

fathiahRAIHANA said...

saya terpilih tapi saya tak pi . okey la kan :D
dokter kata okey! haha .

qyqa said...

ana..

haha..tahniah!!!!sek bek xyah p..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...