Klik le kome oih

Monday, February 7, 2011

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya


ASSALAMUALAIKUM.

ha..memang aku dah cakap yang aku nak join contest jer kojenya. Kali ni aku nak join contest by SOPHIE AL-YAHYA yang berkongsi nama hujungnya dengan SCHA AL-YAHYA.

Syarat-syarat contest:

1. Tak wajib jadi follower. Tetapi saya tidak akan bertanggungjawab jika anda ketinggalan sebarang update contest ini.

2. Mestilah seorang blogger. Kalau menetap di luar negara pun boleh.

3. Letakkan banner contest yang dilinkan terus ke entri ini di sidebar dan entri anda sepanjang contest ini berlangsung.

4.Tajuk entri anda haruslah :
Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya

5. Tag 3 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu.


Cara penyertaan:

1. Letakkan satu gambar "owh, so wonderful" anda pada entry contest. Gambar bebas. Apa-apa ajelah yang berkaitan dengan number 2 di bawah.

2. Ceritakan pengalaman /moment anda yang wonderful yang haruslah berkaitan dengan gambar yang anda letakkan. Tak semestinya kena tulis panjang-panjang. Paling pendek satu perenggan. Paling panjang, bebas. Cerita lah pasal apaaaaa saja-keluarga, persahabatan, binatang peliharaan, percintaan etc.

3. Jika anda blogger anonymous, anda bebas meletakkan apa-apa gambar dari internet tetapi mestilah relate dan berkesan dengan cerita wonderful anda.

4. Jika pengalaman/moment anda yang wonderful itu tiada gambar, anda juga boleh buat seperti number 3.

5. Hanya entri berbahasa Melayu dan Inggeris sahaja diterima.





CERITA TENTANG PIC SENGAL NI:

Waktu ni tengah acara sukan tahunan sekolah. Biasalah bagi kami yang 'ATLET HARAPAN' rumah sukan,memang kerjanya melawat ke rumah-rumah sukan yang lain sambil snap pic.

Pic di atas ditangkap di rumah WIRA. Tema rumah WIRA ni ala-ala alien lah kan. oh..excited tu nak tangkap gambor dengan alien. tiba-tiba tengah snap pic,sape punya tangan tah gatal sangat sampai kepala alien tu tercabut. nampak tak? cuba ushar betul-betul. hahahahaha. Bongek gila.

Athirah si baju merah a.k.a ahli rumah WIRA memang tak boleh terima yang alien dia dah tercabut kepala. itu yang tangan dia sesedap menunding jari nak cari pesalah sambil cuba di tenangkan oleh atin a.k.a si baju ungu. Hahaha..tapi tak ada siapa pun yang takut. releks jer. lepas habis ambik gambar,cepat-cepat tinggalkan khemah tuh. gila berbudi bahasa. hahaha.

Nasib baik alien tak datang serang nak tegakkan keadilan sebab salah seorang/seekor kaum kerabat dia dah dianiayai.

Tamat cerita. happy ending tak???


Maka,aku nak tag orang yang bertuah ni:

yang lain kalau nak join pon boleh... =)

9 comments:

Sophie Al-yahya said...

hahaha..kelakar pulak cerita ni.

wonderful.noted. thanks for joining & good luck =)

qyqa said...

@ sophie Al-yahya

hehehehe..tengsss
harap ada harapan..lalalala~~~~

penyejuk hati said...

aww..so cute..good luck dear!
thnk you for tagging me..nk kna gi selongkar balik pic2 lama ni (^_^)

qyqa said...

@ penyejuk hati

tengs akak!!!
ha..selongkar jgn tak selongkar tau..hehehe

YanaMIB said...

gud luck! ^_^

Amni said...

hahahaha... gila jahat....alien tak nampak kan? tu yang blah ngan berbudi bahasa yer tak? tettttttt......

all the best dear!

qyqa said...

@ yanaMIB,

thanx kak!!!

@ Amni,

hahahahaha,
memantg pon.
alien nampak ok ag rasanya,jgn cikgu rumah WIRA yg nampak..takut...
thanx!!!

!qthismartsis2 said...

tqah...wajib x aku nk bnuh hg?hehe...
sganla...tp aku terharu sbb terpilih jd ratu alien...awat x letak gambar aku ngn hg(lanun)??lg wonderfulllll!!!hehe

qyqa said...

@!qthismartsis2

bunuhlah..hahahahaha
aku x takut,aku kan lanun..wakakaka
aku mls la letak pic kita,muka mencapap sgt..hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...