Klik le kome oih

Wednesday, February 9, 2011

Katak Comel

ASSALAMUALAIKUM..

yeah!!! sekarang ni memang musim orang dok buat contest ajer kan? aku pon suka juga nak join. tak pernah lagi memang. GA dari akak YANA MIB den dah tak dapat. Tak per tak per,aku nak capap lagi join contest dari


comel sangat tajuk contest dia.. katak comel.. meh nak cerita syarat2 nyewwwwww (AnwarHadi tak suka ni) haha.
1. Mestilah you all menjadi follower cik Zara Al-Qisha Armastav supaya senang nak tengok aku update nama pemenang. ngeh ngeh ngeh

2. Buat satu entry pasal 'Katak Comel' dan tempeklah sekali gambar katak pink yg comel tu. Taw, Taw! Dalam entry tu jangan pulak korang nak letak extra gambar, aku tolak markah nanti.hehe

3. Entry korang tu cerciter sikit tentang 'Katak'. Korang create la cerita dongeng pasal katak ke, pengalaman korang dgn katak ke, or 'Putera Katak' yg korang impikan ker. Ape-ape jela asalkan cerita tentang "KATAK"

4. Lepas dah siap entry tuh, korang jangan lah segan silu tinggalkan link korang di ruangan comment ni ye.
5. Tarikh mula 27 Januari 2011 hingga 13 Febuari 2011
6. Pengumuman pemenang adalah pada 17 Febuari 2011



apa?ohhhh..nak tau hadiah pula?? sabar jap eh...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tempat Pertama: Mary Kay Creme Lipstick, 3g berharga RM48
Tempat Kedua: Satin Lips for Lip Mask, 8g berharga RM45
Tempat Ketiga: Satin Lips for Lip Balm, 8g berharga RM35


Kalau cerita pasal katak,elok juga kalau aku cerita pasal kawan aku. Budak laki ni,kalau bagi nama samaran memang pelik-pelik kan? Kawan aku ni,nama samaran dia... KATAK!

KATAK???

Iya.. betul. Orang memang panggil dia katak.

Aku pun tak sure sebab apa tapi dari yang aku dengar,sebab suara dia macam pelik sikit. Ala-ala katak. Biasalah suara budak lelaki matang. Ini bukan akau cakap tau. Bebudak laki yang panggil dia. Dah tu,dia macam tak kisah..pakat ramai orang label dia sebagai KATAK.

Dia ni memang budak lelaki yang pemalu aku rasa. Lagilah budak2 laki suka usik dia.

Kan kalau belajar apa-apa yang ada perkataan katak, mesti budak2 lelaki akan pandang semacam dekat dia. Lepas tu,satu kelas gelak.haha. jahat tau. Nama tu melekat dari form 3 lagi.

Ada satu hari tu,waktu kelas Biology, Sir Ong tengok kami semua macam dah bohsan. Aku tak payah cakap,memang sentiasa bohsan dengan Bio ni,sebab tu Bio tak suka aku, TAK MAU KASI AKU GRED BAGUS.

Lepas tu, Sir Ong pun start nyanyi. Jangan main2 tau..nyanyi lagu bunyi gitar!!!

Lepas tu, sir mula nyanyi lagu katak oh katak pula!!!!!

Hahahaha.. kena lagi budak tuh. Semua budak laki selitkan nama dia dalam lagu tu. Dari keadaan yang sleepy gila,tukar jadi hyper dengan gelak ketawa. Advantage kan???

Kalau dalam FB pula,ada sorang lagi kawan aku,bubuh pic katak tengah kena bedah dengan description :

Opie kena bedah!

Hahahaha.. bongek gila kan? Lepas tu,ramai gilalah yang komen pic tu. Macam-macam komen. Yang tak boleh blah..boleh tanya gini..

“emm..mf la klu ak tnye ye..hmm sakit x opi mse kne bdah tu??ak xde pgalaman la,,”

ha...berasaplah opie baca komen2 yang sengal gituh.

Kesian dia.

Aku ada cakap tak,opie tu nama budak katak ni??? Tak ada?? Ok..tu nama dia..

tamat cerita. aku memang tak tahu nak cerita pasal apa. harap2 bertuah ler..hehehehe..yang lain marilah join..kalau memang dapat gincu oh...

bye!!!



6 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

boleh je sayang kalau ramai ramai :)

join la taooo :)

YanaMIB said...

gud luck babe! klu menang leh tepek bibir pakai lipstik baru..auww~ ^_^

qyqa said...

@ yuyuZulaikha

yeah!!!!! ok kita join nanti

qyqa said...

@YanaMIB

thanx kak!!!!
hahahaha,harap monang ler

zara said...

samekom!huhu. tq join contest katak comel ni.kesian lah kt opie tuh korg nih!huhu. btw,nk gtaw ni psl contest ini akan dilanjutkan ke 20 march 2011..sooo sowiii qyqa:(

p/s: lagu kt blog tu lagu Helmalia Putri- membuatmu cinta padaku..suke eh?:)

qyqa said...

@ zara

wassalam....same2 kak..
taper2 taper kita sabor jer..hehehehe

oooo..kita suka lagu tu.... seronok dgr..thanx!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...