Klik le kome oih

Sunday, February 13, 2011

Perkara yang aku jakun dan tak pernah buat

Assalamualaikum semua...

Aku kan banyak juga perkara yang aku tak pernah buat dan aku yakin ramai gila orang yang dekat luar sana pernah buat. Mungkin aku boleh letak dalam kategori jakun ker sebab tak pernah buat? Eh kejam pula kata jakun, kata jer aku ni suci. Ha.. sesuai apa? Tak puas hati?



see? see? suci gila muka aku. macam baby kan? wink wink!



okey mari masuk tajuk perkara apa yang aku tak pernah buat/tahu seumur hidup nih.. tapi jangan pula nak terkejut beruk ye..



eh..kan tadi dah cakap jangan terkejut beruk. ish ish. Tak cerita lagi nak terkejut beruk? tutup cepat mulut tuh.. hihi



1- aku tak pernah tengok wayang.

aku kan tinggal dekat pekan kecil jer,maka tak adalah panggung wayang. dulu ada juga,tapi panggung wayang tuh dah bungkus sebelum aku lahir lagi. aku selalu jer pergi Ipoh kalau nak balik kampung belah mak aku tapi tak pernah pun nak masuk panggung wayang dekat ipoh tuh. kesian kan aku ni? nak ambil tisu nanges cepat..... =p
Sebab ni jugalah teman tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah kat utube jer bro khairulhisyam..
hehehehe..


2-aku tak pernah dating

kan dulu aku pernah cerita yang aku pernah bercinta. kalau yg tak tau, carilah..hehehe.. tapi memandangkan aku ni budak baik,aku tak pernah jadikan sekolah atau kelas sebagai tempat dating sebab aku hormatkan sekolah *bajet*
dan aku memang betul-betul tak pernah dating. ramai jer kawan-kawan seusia aku ni keluar dating. alah.. dating dekat gerik ni pergi mana jer? KFC lah tempat pemes pon..
lagipun mak ayah aku bukan orang yg open-minded. baru cakap pasal nak cari pakwe pun mak aku dah tak suka. ini lagi kalau kantoi pergi dating? mau kena lempang?



3-aku tak pernah ada kak atau abg angkat

benda ni mungkin sebab aku tak cun mahupon popular kot dekat sekolah. maka,aku tak pernah berangkat-angkat ni. kawan-kawan aku yg cun,ramai jer ada kak n abg angkat nih. aku jer yang takder.. hehehe.
tapi kan waktu form 1, ada akak tuh datang kelas aku. dia cakap ada abg nih nak jadikan aku adik angkat? what? cam lawak gila. aku rasa kakak tuh mungkin salah orang kot. jadi aku tamau. ceh ceh. maka record aku masih bersih.. ngeh ngeh


4-aku tak pernah ada myspace

sebelum FB, myspace kan yang paling popular? betul ker? sebab ramai kawan-kawan aku yang ada myspace. tapi aku waktu tuh tak layan ah myspace nih.. ok sebenarnya waktu tuh aku buta IT.



5-aku tak pernah LARI RUMAH.

ok yang ni gedik, ramai kan yang tak pernah buat? saja jer tulis.




6-aku tak pernah keluarkan duit dari mesin duit

aku terfikir juga macam mana nak buat eh? sebab aku cuma ada akaun tabung haji jer. maybank tak layan ah. hehe.. so, nak keluar duit pun kena tunggu dekat kaunter dia. hm.. tak per nanti kalau dah sambung belajar,aku nak selalu keluar duit dekat mesin tuh. pagi keluar rm10, tengah hari masukkan balik, petang keluarkan balik. uh? gila pa.




7. aku tak pernah undi artis realiti

sebanyak mana pun aku minat dan suka dekat artis realiti,aku tak akan sesekali bazirkan duit undi diorang. sebab

MEMBAZIRRRRRRRRRRR

kalau sekali undi 5 kupang. ish mana cukupkan? tak mengubah apa-apa pun. jadi aku tak payah undilah. sedakadar tengok jer dan bersorak dari rumah.



gambar Shahir kena ada sebab aku minat dia. theeeeeheeeee
ok sebenarnya saja nak bagi Azza jeles.. wink wink




8- aku tak pernah chat dekat @15.

Ini pun satu hal juga.. membazir!!!! baiklah add dekat FB, pastu ha..... boraklah puas2 pakai chat. ini pada akulah. sebab aku ni masih bawah tanggungan,maka tak baik gunakan duit mak ayah dekat tempat yg salah. paham tak budak-budak????




9- aku tak pernah makan pakai tangan guna tangan kiri

ok yang ni pun 1 lagi, rasanya tak ada orang yg buat.. aku saja tulis. haha




10-aku tak pernah sambut valentine's day

ada orang anggap yg valentine ni sebagai hari D-day. eh tak payahlah. bila-bila masa pun boleh sambut kan? lagipun valentine ni haroooooommmmmmm.
benda haram, tak payahlah buat eh???
say no to valentine.... dan aku percaya ramai blogger yg buat kampen nih. bagus bagus. baik sambut maulidur rasul kan????

no valentine please.



ha.. tu jer kot. banyak lagi yg aku tak buat tapi tak larat nak tulis. point aku sebenarnya nak cakap pasal valentine tuh. ingat tau.. jangan kayakan penjual bunga,coklat, teddy bear dll pada hari valentine..




Dan..
selamat Menyambut Maulidur Rasul pada 12 Rabiulawal 1432 bersamaan 15 Februari 2010..



OHsoRANDOM: aku nak tau apa maksud perkataan LOL tuh? aku selalu baca kat blog/FB lain selalu ada LOL. amenda LOL tuh??? ce cter ce cter..

oh ya..semua pic datang dari pkcik google.. terima kasih pakcik!!!!

17 comments:

khairul hisyam said...

wah interesting fact~ ngegehehe

penyejuk hati said...

comelnya..slalu org share ape yg kita slalu wat je..xpe2..lama2 list tu mesti bkurang.bnyak lg bnda yg kita leh explore dlm hidup ni..(^_^)

NICK IRFAN said...

no 1,2,5,6 dan no 9 kita sama la.. hehe

YanaMIB said...

LOL = laugh out loud ^_^


selamat menyambut maulidur rasul..much better dr celeb valentine~ (^^,)

qyqa said...

@ khairul hisyam

interesting ker???hehehe

qyqa said...

@ penyejuk hati

hehehe,
betullah mungkin nanti dah besar sikit kita akan explore banyak2 punyerrrrr..
n nak explore UK.. =P

qyqa said...

@ NICK IRFAN

ha.. bagus.. da juga geng nih!!!
hhehehehe

qyqa said...

@ Yana MIB

Oh thanx kak!!!
teruja tau tauhu maksud LOL tuh..hehe

yeah..
salam maulidur rasul...

Munie Blushious said...

hehehehe...
menarik btol qyqa ni ek...
dlm sume senarai qyqa tu, 5 sy xpernah buat and 5 sy pernah buat...
ape yg sy buat, biarlah rahsia...
heheheheh...

qyqa said...

@ Munie Blushious

hehehehe,
qyqa ni pelik adalah...
eh tamau cter eh pa yang pnah bt????
hehehehehehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hehek =)


saye tak penah lari umah, yg lain penah buat :P

qyqa said...

@ miss lolly

hek hek..
budak beklah x lari rumah..
geng!!!

NICK IRFAN said...

hahaha btol2...

fathiahRAIHANA said...

2 5 7 8 9 10 , sama :D

qyqa said...

@ NICK IRFAN..

=)

@fathiahRAIHANA

geng!!!

Azza Firza said...

slm maulud :) hiks, syahir itu kksih saya !

qyqa said...

@ Azza Firza

salam maulud...
x mou bagi!!!hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...