Klik le kome oih

Saturday, February 26, 2011

Top 3 of my list

Assalamualaikum semua!!!!

Aku beberapa malam ni tak boleh tidur lenalah. Asyik mimpi jer pasal result. aduhai..... aku tak tahulah nak tafsirkan mimpi aku tu mimpi baik ke tak. Huuuuhhhhhh.. panjang kan keluhan aku??? Aku nak juga mimpi anwarhadi ke matlutfi ker. ini mimpi yang menakutkan.. hadoyaaaiiii

Kalau waktu belajar kan, mesti ada jer subjek yang kita semua macam aduh-bila-la-nak-habis-ni-buat-aku-rasa-macam-nak-bawa-bantal-busuk-nak-tidur-jer!!!!
kan kan kan???

aku memang ada! nak tau tak?? tak mau tahu pun aku nak citer juga!!! haha




jap nak menguap dulu.. THEEHEEE~~~~~


-3-

SEJARAH

ya ampun... aku kalau fakta-fakta ni memang lemahlah. mau aku terus tanam kepala dalam tanah bila tiba time sejarah. tambah kalau suara cikgu yang mengajar tu sangatlah romantik. mau aku terus tersungkur kroooh krooh jer.

Aku ingat bila form 4, cikgu Habsah ajar. Cikgu Habsah ni, suara memang kuat ohh.. pula tu garang. mau ngantuk waktu ni? kang tiba-tiba dia tanya soalan tak dapat jawab, kena jerkah.. kecut aku. so, waktu dia memang aku akan segar bugarkan mata aku yang rabun reban ayam ni.
tapi bila dia pindah.. penyakit mengantuk aku terhadap sejarah semakin kuat. dekat nak SPM pun tak ada kesedaran lagi!!!


-2-

ARAB

Aduhai.... arab ni menarik tahu. lughotul jannah wa lughotul quran. tapi sayangnya insan ni memang tak pandai arab. dahlah tak pandai arab, suka mengantuk dalam kelas. tambah kalau belajar balaghah, mau aku tongkat banyak kali terjatuh-jatuh juga tangan dari dagu.

aku memang respect sorang kawan aku ni. Najwatul nama dia. muka dia memang sejuk jer mata tengok. tutup aurat.. pandai arab. dia cepat gila tangkap kalau belajar arab. aku kalau jadi laki,dah lama aku cop dia ni. tapi aku perempuan daaa.. aku selalu juga minta dia ajar. tapi sikit jer yang masuk.

memang patut otak aku ni simpan dekat muzium jer kot bila nak belajar arab.


-1-

BIOLOGY

atau nama femes nya.... BIOLogy..
Yang nilah paling aku elergi sekali. sembang kencang nak jadi doktor tapi bila tiba time bio jer...aura mengantuk aku mulalah memuncak. seronoklah syaiton-syaiton tengok aku mengantuk kan.

aku ingat bila belajar pasal tulang jer kot aku macam bersemangat. siap pergi interview dan bermesra-mesra dengan encik tulang rangka sebab aku nak berkenalan dengan tulang-tulang. lagipun bab ni aku rasa tak complicated. lagi satu bab pewarisan. yang T besar t kecik tu. yang ni pun menarik. tapi aku mengantuk gak.

kadang-kadang tu, aku siap menyumpah-nyumpah lagi. bukan menyumpah lah tapi membebel. aku dok bebel, sapelah-yang-kaji-benda2-ni-semua-ha?-tak-reti-ka-nak-letak-nama-yang-senang-ingat???

betul apa....
bubuhlah nama yang singkat lagi senang ingat. janganlah bubuh nama yang panjang, nak dekat-dekat sama. macam mana aku nak ingat?

ALASAN!!!!
BUDAK CINA BOLEH JER DAPAT A.





ok fine...

jadi... ada tak persamaan dengan aku??? jangan malu-malu nak mengaku pula..hehehehe..
Metro tak kejar punya.. =p

20 comments:

Amni said...

akak sangat tak suka sejarah.. serius bawak tido pun tak masuk dalam mimpi semua nota tu.. hahahahahaha.... habis je paper sejarah tu, akak nangis. takut fail. padan muka la kan. siap cakap ngan mak lagi paling baik pun dapat 7D je sejarah tu.. sebab memang tak boleh jawab pun... tpiiiiiiiiii... alih2 bila result keluar, dapat 4B. haha.. agaknya pemeriksa tu salah bagi markah kot... =P

fatimah hamdan said...

ermm..aq sama gak mcm ko...tp list aq..sejarah at the top!kahkahkah...
no.2 PAI..klo tang sirah...a.k.a. sejarah..tu pasai ngantuk!
tp naseb ar ader kawan aq..amernye rogayah..dia suh aq zikir..aq pun zikir la...mujarab gak..ader 1 kali tu..sume bdk2 dlm kls tu tido..yg tegaknyer..aq n rogayah la...hahaha..mase PAI lak tu..

KOMIE AROON said...

salam
dik
minat 2AM ke? hehe
akak bloglist kan blog awk ye

selamat berkenalan =)

keSENGALan teserlah.. said...

HAHAHAHAH.
cayalah.
sungguh sejarah tu aku angkat bendera.
aku siap tdo lagi weyhh.

biol pun sama. cita2 nak masuk bidang perubatan. tp masuk lab mengantuk ya amat.
tp betulla, bab2 tulang tu yang aku segar. lain sume layuuu.n variance. hahaha.

Azza Firza said...

azza pun tak suka arab woo, ekekeke

HonEyBuNNy said...

salam..jangan takot2..mst bolehnya..cayok2..ehhe

penyejuk hati said...

sngt xske sejarah..xfham camne org leh bkobar2 baca buku teks sejarah..kalau subject Bio tu mmg favourite lah..sbb cikgu bio semua best2..hehehe

Nasuha Salleh said...

biologi tu T_T
wuuuuu..nk lukis mcm2...
hfl mcm2..
mlsnye =p

qyqa said...

@ Amni

kita samalah kak. qyqa memg x ska kat sejarah tapi bio tetap juara..
hahaha
alahai, akak cakap pasal spm, rasa takut pula ni nak tunggu result..
pehhhhhhh

qyqa said...

@fatimah hamdan

hahahaha
sejarah kat top eh???
memang bosan kan..
aku x blaja pai kan tapi aku belajar quran sunnah n syariah..
itu pun ngantuk juga..
weh... betullah.. ZIKIR

qyqa said...

@ KOMIE AROON

salam akak..=)
aah minat kat 2am juga...
~~~~~~~

salam perkenalan!!!!

qyqa said...

@ keSENGALan teserlah..

wah ang pun sekaki ngan aku kan..
sejarah boring..
hahaha

tu ah...
nak belajar medik tp gila tak suka bio..
huhuhu

qyqa said...

@ Azza Firza

haruslah ngantuk kan???
haha

qyqa said...

@ HonEyBuNNy

salam...
hwaiting!!!!

qyqa said...

@ penyejuk hati

betul! tambah budak cina siap boleh dapat semua betul untuk esei..
pergh!!!!!
eeerrrrr.. dah tentulah k.sarah suka bio kan..
dah jd cgu bio pun...
huhuhuhu

bio ngantuk..

qyqa said...

@ Nasuha Salleh

memang malas belajar bio nih..
nak ingat tuh rasa macam... arrggghhhh

Maryam Kamal said...

wehhh mak cek!!

sejarah form 5 best derrrr! *gejala penyakit AnwarHadi. harap maklom. haha*

siyus kita berbeza mak cek!! aku dengan all those two subjects, ok laaaa...KOT!

Cuma bab BIOL-ogy tu aku stuju ngan ang! haha

Sejarah oke amt, alhamdulillah!

Tapi siyus.. killer subjects.. makhluk tiga berangkai, yakni BIOL-ogy, Physics and CHE-Mistry dan Add Maths.. memang aku anti !! haha :)

Ang oke laa.. x oke ngan arab n sejarah, tp math and terer! otak kiri ko ni.. macam mane bulih tercampak jadi penulis niii?? hehe ;)

apa2 pun, gudluck dear! insya ALLAH, kalau DIA nak beri, rezeki tak ke mana :)

wallahu'alam.

YanaMIB said...

hhaha akak dlu pn sgt tak suka subjek² tu..eh kita serupa daaaa~ =P

yg bio tu cikgu akak sgt lah bosan! ckp ala ala menteri x pi skolah! grrr~ =_=

qyqa said...

@ Maryam Kamal

what???
sejarah menarik???
ini aku rasa nak pengsan..
hahaha

makhluk berangkai tu memang boleh membunuh semua para pelajar kat dunia ni..haha.. tapi aku tolak add mate la sbb aku suka add mate..hik hik

ang ok arab...
lagi hebat sbb x ramai manusia minat n bole arab tau...
hehehe

btol...
harap ada rezeki..
gud luck!!!!

qyqa said...

@ YanaMIB

dah ternyata subjek2 tersebut sesuai buat menidurkan..

hahaha

cgu bio qyqa plak baik n sgt bersungguh-sungguh tp anak murid dia ni..... hampas...haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...