Klik le kome oih

Thursday, March 31, 2011

Ada Dara

Assalamualaikum!!!


DARA

Aku jarang beli majalah DARA ni. Seingat aku baru 3 kali jer kot. Bahah. Aku suka baca majalah hiburan. Macam E-POP ka REMAJA ka YEZZ ka tapi bukan MANGGA ok.

Tapi setelah diracun farah, aku beli juga tadi. Farah cakap sakit mata dia tengok baju dalam REMAJA. HAHA. Dah lama kot aku tak beli REMAJA nih. Sebenarnya aku cari E-POP APRIL tapi tak keluar lagi. Maka, DARA pilihan kedua.

Best juga majalah DARA ni. Bagus. Bila tiba tang fesyen tu dia siap cakap lagi jangan cukur bulu kening, kaki dll. Baguslah kan. Bila tunjuk rawatan kat spa pun model siap pakai inner sebelum pakai kemban. cuma tudung tetap juga atas dada. =.='

Aku nak share tips dari majalah ni. sikit jer lah. kalau nak baca yang lain silalah pergi beli di kedai berhampiran anda. (^_^)


KESERASIAN PASANGAN MENGIKUT HIERARKI



=Anak tengah dengan tengah=

Sangat sesuai. Tapi anak tengah ni suka simpan rahsia. masalah antara mereka akan cepat selesai sebab masing-masing pandai berkomunikasi.


=Sulung Dengan tengah=

sudut negatif, si anak tengah akan cuba berubah sikap untuk senangkan si sulung. anak tengah ni pasangan yg sesuai untuk sesiapa saja.


=Sulung dengan sulung=


berpeluang besar untuk saling bertegang urat. masing-masing sentiasa suka berkeras. maka perlukan pengorbanan dan kesabaran yg tinggi.


=Sulung dan bongsu=

kombinasi yg selesa. si sulung boleh mengajar si bongsu untuk bertindak dengan lebih waras. si bongsu boleh seimbangkan sikap serius si sulung dengan mengajaknya bersantai.


=bongsu dan bongsu=


apabila berlaku konflik sukar untuk mengawal situasi sebab masing-masing bersifat manja dan sentiasa mengambil berat antara satu sama lain.


pesanan DARA=hubungan yg dijalinkan bergantung pada persefahaman dan jodoh yg telah ditentukan oleh Allah SWT.


Ini bukan ramalan kan? Ini aku rasa dari sudut psikologi. Jadi benda ni tak salah sebab berdasarkan penyelidikan. memang nyata pun kalau sulung tu asyik nak menang jer. aku tau.. sebab aku sulung. ngeh ngeh. Jadi anak bongsu dan anak tengah.. anda dicari (~_^)V


PANG!!!!!*penampar jepun

bonus:esok bangun pagi keluar jerawat.

11 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

aku anak tengah weyh ! wah sesuai dengan sesapa sahaja. yeayyy !
*gedikgedik*

qyqa said...

@keSENGALan teserlah..

ehem... aku tgah cari anak tengah nih..hahahaha

Maryam Kamal said...

anuar zain bongsu x? hehe :)

weh. I anak bongsu. find me an anak sulung, pls?yg pasti, bukang ang! haha

NICK IRFAN said...

dara ni majalah utk wanita ke? sy xthu sgt sbb selalu layan remaja jer.. hehee

qyqa said...

@Maryam Kamal

aii rasa dia nak bongsu kot..hahaha

eh.. i pon xdak calon...nak carikan untuk u..hahaha.. i kan ada...

*pang!!!!

qyqa said...

@NICK IRFAN

rasanyalah untuk perempuan..hehehe
laki pon bole baca.. =)

Solihin Zubir said...

sulung dgn sulung mmg susah coz dua2 ego.. mmg dh terbukti.. hehhe..

nway, jdoh itu di tgn Allah.. kan..

err.. majalah TERUNA takde ke? ;-p

Maryam Kamal said...

oleh sebab ni ruangan komen, sukaty aku la nak komen brp kali pun, kan? :D

lupa nak cakap tajuk yang ang pilih tu ESTETIKA SANGAT.. haha. kot ye pun, huruf besarlah D for Dara tu. btw, tajuk hangat camni la yg reporters of newspapers dok kerah idea setiap hari nak suh selling paper dorg laku.

ang nak jadi one of mamarazzi x? haha

*oke. aku melalut. sorry. nak pang satu, boley? :D

qyqa said...

@Solihin Zubir

itu ler sbb masing2 nak menang jer kojenya..

btoi sgt la tuh...

err x pnah dgar la pulak.. maskulin ader.. hehe

qyqa said...

@Maryam Kamal

ok aku benarkan..ngeh ngeh..

ala saja nak kasi gempak gituh.. wow mamarazi????? peh.. cam mletop gak tuh..hahaha

nak pang kah??? =p

fatimah hamdan said...

aq anak sulong..sesuai dgn org yg bongsu...tp kalo yg ke2 bongsu leh tak??hahahaaa..=]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...