Klik le kome oih

Sunday, March 13, 2011

Berlatih nak jadi bini yang kuat membebel

Assalamualaikum semua.

Aku suka dengar lagu Anita Sarawak yang satu ni sebab lirik lagu ni sangat-sangat la bermanfaat lagi memberi nasihat. rasa nak joget-joget pun ada juga. haha. tapi aku ayu jadi kelakuan harus dijaga dengan rapi *PENGSAN!!!

ADIK JANGAN MENGGODA,
JANGAN TUNJUK LAWA,
BIAR CANTIK DI MATA,
MANIS BUDI BAHASA

maksud: para gadisan jangan nak terlalu expose kan semua benda yang ada. tak payah nak over dalam bergaya harus bersederhana lagi menjimatkan gituh. kalau tak cantik pun, biar berbudi bahasa. apa guna cantik tapi perangai nan hadooo. kan semua kecantikan tu hanya pinjaman semata-mata. lagi ummpphhh kalau cantik di luar dan di dalam. pakej kak, siapa tak mau. ramai jer bekenan nak buat menantu. ewah...

BILA DIA MERAYU,
JANGAN LUPA DIRI,
NAMPAK MACAM PEMALU,
SUDAH ADA ISTERI.

maksud: hai adik2 kakak2 ingatlah laki ni mulut memang tak pernah ada rasa masin. semua nak manis jer. bila nak.... banyaklah janji yang ditaburkan. dan yeee, hati perempuan ni memanglah mudah tersentuh dengan kata-kata romeo macam tu. just ingat jer, laki ni tak semua kata-kata diorang yang boleh dipercaya. tengok macam good good lah kan tapi nan hadoo ghupenya. berlakon semata-mata. lagi hampas kalau dah berbini 2. apa gatai sangat kau bang??? anak bini kat rumah pun tak cukup makan lagi. haisshhh..

jangan tanya aku tajuk lagu ni apa sebab aku pun tak tahu. HAHAHA. dengar sudah. ada siapa yang baik hati nak cerita??? cer cite cer cite



motif gambar ni?
aku cuma nak cakap nasihat kat gambar tu okey lah nak umumkan pada semua rakyat Malaysia yang aman damai makmur kuih makmur ni.


but for all the muslims, tak kenalah sangat kan.
yang paling baik nak elak AIDS, hanya ada seks selepas kahwin saja yang mengikut syariah islam. sebelum kahwin, buat test dulu. InsyaAllah, tak akan kena punya. kan kan kan.



amacam, ok tak bebelan aku??? suit kan dengan tajuk kat atas??? heheeheheheh.. aku baru lepas pulang dari kampung, haruslah ada kesedaran yang tinggi kan. ada kena mengena ker? yelah berjalan-jalan ni buat otak aku lebih kemas berfikir. ker???



notangan: moral terbesar yang aku dapat dari filem Hantu Kak Limah Balik rumah ialah....

KALAU DAH LAMA TAK BALIK KG, MINTA LIST SIAPA YANG DAH MENINGGAL SELAMA KITA TINGGALKAN KG. TAKLAH JADI CAM HUSIN DGN CHE NIN TUH... TAKUT DONGGGG...

14 comments:

Solihin Zubir said...

diorg tu seolah2 menggalakkan seks saja..
nak buat seks boleh, tp syrat kena pkai kondom..
kalau dh hamil anak luar nikah pon jgn risau, sbb dh ada skolah hamil..

apa la..

adeyhh... hebat malaysia ni..
=_="

NICK IRFAN said...

byk nasihat jgk dalam lagu tu?

Maryam Kamal said...

await ceq, banyak merapu pasai kawen jaa neh? tak sabaq da ka?? haha =P

bunga said...

nasihat yang membina ni..hahaha..petua2..hakahka

YanaMIB said...

xpernah dgr lagu tu..tp lirik dia mmg menarik..=)

mtk list siapa yg meninggal?? haha oke gak idea tu =P

penyejuk hati said...

mmg ada ciri isteri kuat mmbebel nie..hehe..anti tul lelaki gatai ni..lg2 yg dh ade anak bini..perasan muda lak tu..ish3

Amni said...

akak pun tak terfikir lagi nak jadi isteri kuat membebel.. hahahahhaha.... comel!

qyqa said...

@ Solihin Zubir

betul sangat setuju..
sbb nak jaga hati lah tu kot..
hohoho...

qyqa said...

@ NICK IRFAN

lagu lama memang bayak nasihat.. =)

qyqa said...

@ Maryam Kamal

mana ada..
=)
malu aaiii tau...
haha

qyqa said...

@ bunga

hehehehe,
iya yup

qyqa said...

@ YanaMIB

lagu dia joget2 sikit..
hehehehe

praktis la buat gituh..
hehehe

qyqa said...

@ penyejuk hati

hehehehe skill membebel ni memang dah lama ada..
haha
anti juga laki gatal..
say no 2 them!! =p

qyqa said...

@ Amni

hehehehehe,
jgn terfikir kak..
x payah jadi kuat membebel.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...