Klik le kome oih

Monday, March 28, 2011

Susah rupanya nak jadi dewasa

Assalamualaikum

agak lama juga aku tak update blog kan? blog aku yang lagi satu lagilah lama aku tak update. nak mengarang cerita tapi idea degil tak mau mari. huhuhu

aku dok pening nak isi borang itu ini itu ini. nak pilih course lagi.

sigh.

susah rupanya nak jadi dewasa.

ada course yang aku minat and uni tu aku dah aim gila-gila, sekali aku tak lepas syarat. itulah.. padan muka aku kan. saper suruh bio dapat B. tapi ada hati nak mohon course budak pandai. tak sedar diri. haha.

sigh.

ada pula aku lepas syarat tapi orang cakap uni tu tak bagus pula. adohai. patutlah syarat longgar! emo kejap.

sigh.

nanti kang aku salah pilih, nyesal tak sudah kan. jadi sekarang aku nak kemaskini baliklah. menilik atas bawah cari yang paling berkenan di hati.

sigh.

cuba kira berapa kali aku dok mengeluh.

again.
sigh.

*fathiahRAIHANA keSENGALan teserlah.. Maryam Kamal jom pakat-pakat ramai-ramai jadi cekgu.. (^_^)v

oh yeah!!!


27 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ADik pomm tak keruan nak pilih kos yg ane. wuuuuu

Maryam Kamal said...

budak, sila panggil aku cekgu maryam! ahakx!

weh weh weh.. dengan result aku kannn.. ayah aku suh ambek law.. dia kata, sbb utama, AKU BANYAK CAKAP! ohhhhhh no! jadi cikgu pun kena banyak cakap gak kan? :(

sadis siyh! ang nak jadi apa aaa? course fulltime housewife tadak ka? ehek! ;)

qyqa said...

@miss lolly a.k.a luvfareda

ADEKKK....amek la kos fulltime mrs fahrin...
=p

qyqa said...

@Maryam Kamal

CEKGU MARYAM!!!!!!!

hehehe..

aah la.. amek cgu pon kena banyak cakap kan..
tp elok gak amek law.. nanti aku da kes mahkamah aku panggil ang ok..haha
tp kalu x minat payah pula..hohoho

aku nak jadi..... errrrr.... kenyang dah..haha

Junaidiey said...

hati-hati dlm memilih. jangan sampai tersalah pilih ok....

(:

kalau tersalah pilih, susah nanti.
cuba baca pengalaman saya ini:
Blog post: SPM tidak menentukan masa depan

keSENGALan teserlah.. said...

sigh












sigh











sigh











huwaaaaaaa... ponin ponin......
kang ak tutup mata je pilih kang.

hahah. jdi cikgu?
moh moh. ang jadi cikgu BM nooo

qyqa said...

@Junaidiey

thanx sgt2..
itu la takut salah pilih..
=)

qyqa said...

@keSENGALan teserlah..

hahaha

ni geng mengeluh aku dah mai..

jom jadi cekgu!!!
kepala memang ponin.

nabilah_2908 said...

hehehe..hati2 la dlm buat pilihan yupp.. :)

jadi cikgu...? idea yg bagus...masa depan terjamin... :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
IKAN SEBELAH

qyqa said...

@nabilah_2908

takoot nak buat pilihan..
hehehe

NICK IRFAN said...

btol2 msa ni la susah nak pilih...

Anonymous said...

adik2....
kalo nk masuk Institut Pendidikan guru a.k.a maktab doa la bebanyak..
bkn senang nk masuk...saingan tinggi..
akak sendiri mintak 2 kali, kali kedua baru dpt...

qyqa said...

@NICK IRFAN

memang susah.hoho

qyqa said...

@Anonymous

memang banyak saingan btol.
akak xdak blog ka???
cter la pglaman kena interview.. =)

PinQib said...

hehe. thnks singgah blog syer. lain kali singgah lagi, muahah

qyqa said...

@PinQib

haha..
same2...

penyejuk hati said...

pilih btul2 qyqa.apply je pape yg patut..nnt ade interview pg jer k!teringat lak zaman dulu2..time2 camni agak pening otak..sbb kna pilih btul2..but dont worry too much k..smua Allah plan cantik2 je utk kita..wlpn ade masa kita akan rasa down and susah nk trima hakikat..tp insyaAllah semua tu yg tbaik utk kita..(^_^)

Amni said...

errr.... mana komen akak eh? akak rasa dah komen tau...

bunga said...

pilih betul2 cym..

a kamsan said...

jadik askar dik tipah.....
mempertahankan bangsa dan negara...:P


satu nasihat dari teman: kalau rs sangsi/ragu dgn certain kos tu..
branikan diri..
call trus ketua progrm/dekan kos tu...

fathiahRAIHANA said...

Qyqa! tak baek tau mengeluhhh .. ngee . hihihihihi . ape nieh mengeluh mengalahkan org mati husband! takpa , kita doa laa byk2 .. istikharah , mintak Allah tunjukkan jalan yg btul untuk next journey kita :) jgn risau . He knows best! :)



p/s : terlintas jugak nk jd cegu . huehuehue

qyqa said...

@penyejuk hati

cam tu eh kak.. tatottttt.. huhuhuhu..
rasa payah btol nak buat keputusan...
insyaallah qyqa doa terus2 jer nih..

thanx!!! =)

qyqa said...

@PinQib

same2!!! =)

qyqa said...

@bunga

insyaallah.. =)

qyqa said...

@a kamsan

ate teman dah pakai specs x bole la nak jadi askar..hahaha
kang tengah perang specs jatuh pulak.. =)

thanx yobbbb

qyqa said...

@fathiahRAIHANA

saja nak drama lebih kan..hahahaha
insyallah qyqa bt sume tu... =)
thanx tau...

jom jadi cekgu!!! =)

qyqa said...

@Amni

masuk spam kot kak????
x per nanti qyqa check..
thanx!!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...