Klik le kome oih

Friday, April 1, 2011

Dialog Sarkastik



~ONE~

ustaz:orang dok main bola tayang lutut. suruh pakai seluar panjang bagi macam-macam alasan.

pelajar:Susah nak lari ustaz.

ustaz:Uh.. kalau kena kejar dengan anjing, pakai seluar panjang pun boleh lari laju-laju.


~TWO~

aku: Lah.. kempisnya beg dia.

mak: Dulu waktu sekolah rendah bawa buku banyak-banyak sebab tulang kuat lagi. ini dah besar masuk sekolah menengah nak kena jaga tulang. sebab itulah bawa buku sikit jer.


~THREE~

adik: kakak tak payahlah belajar tinggi-tinggi.

aku: apasal pula?

adik: nanti masuk dapur juga.

mak: eh orang laki pun kena masuk dapur juga, ambil pinggan, basuh tangan.



~FOUR~

budak laki: apasal ang tinggi sangat?

aku: sebab ang pendek.



~FIVE~

aku: wah.. handsomenya laki korea.. dahlah tinggi, putih... wah.... bakal laki aku.

budak laki: ang cakaplah banyak mana pon, nanti laki ang melayu juga.


~SIX~

aku: haaa balik awal hari ni. lapar.

kawan: kan tadi ang dah makan kat kantin?

budak laki: patutlah aku tengok ang makin.................

aku: tak payah cakap!!!


~SEVEN~

ayah: kakak nanti kalau nak pergi interview kena baca isu semasa banyak sikit, bahan ilmiah.

aku: baik!!!

ayah: ini dapat surat khabar jer terus selak hiburan.


~EIGHT~

sepupu: maksu umo berapa?

maksu: 24.

sepupu: kakak?

aku: muda lagi... 18!!!

sepupu: kenapa kakak lagi besar dari maksu?







(^_^)v


12 comments:

nabilah_2908 said...

hahaha...suka dgn point no 5 & 7....(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
JOM UJI MINDA-JAWAPAN

KHRLHSYM said...

hihi, suka bagi +1 kat kamu, hihi

Solihin Zubir said...

ahahaha.. lawak.. ayat makan dalam semua.. heheh...

Maryam Kamal said...

oke. layout ada peningkatan, dan font pun makin menarik :)

bunga said...

hahaha..suker2 baca..lebih2 yang no 1..haha

NICK IRFAN said...

hahaha lawak la dialog ni slumber jer..

Munie Blushious said...

kah3x !
lawak doe... sakit perot sy nih qyqa... adui...

a kamsan said...

like no 8...
makan dlm tu dik tipah...takpe ke?:p
tp teman nk smbung jgk

"takkan ler kakak lagi besar dari maksu...mustahil lah.."

hoh

YanaMIB said...

ahahh point last tu adek akak slalu kena..dia lg besar dari kakaknya..lalalala =P

iniialahaku said...

lawak last mmg mkn dalam abes

nukilanaffiza... said...

saya pilih lawak last..memang mendalam makdus tu..kalau kena gerenti rasa mcm kena smash je kat dahi...heheheh

jom ke blog hamba..ada benda menarik tentang REUNION...

Mr.Kerro said...

no 1 best..kne kjar anjig leh plak lari laju..hahah pdih tu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...