Klik le kome oih

Sunday, May 8, 2011

Kenapa lama tak on9???

Assalamualaikum semua!!!!

Lama kot aku tak on9 and berblogwalking kan. Baru tadi aku buka FB, belambak notification.
Yelah, aku like pic kawan2, ramai pula orang komen. Aku like status kawan2, ramai juga yg komen. Bukan komen, sembang. HAHA. nyebuk kat notification aku. pasni malas like dah. *kejam. =P

Dah nak dekat seminggu aku dok kat kampung. Jadi kawan opah aku yang jaga atuk aku sakit. seronok memang seronok tapi aku gian nak main internet tahu. Pula tu, aku lupa bawa charger handset. Bertuah gila!!! Nasib baik boleh tumpang handset opah aku.

Ok, aku dah buat keputusan nak pergi belajar ke Kolej MARA Kulim. Jadi budak matriklah aku yang kononnya gigih belajar sebab nak catch up segala bendalah dalam masa setahun.

Aku takut juga. sebab otak aku bukan jenis baca. Tapi lepas dengar nasehat dari akak2 senior yg masuk matrik, hati aku memang berat nak pergi matrik. pendek kata, aku centalah nak pergi matrik walau ada yg cakap macam2...

Walaupun aku tak ada geng kat sana, aku gagah juga. Iya! Nak pergi sana belajar. Cari kawan baru. Kawan berguna.

badge matrik yg aku ambil dari Madi. Kalau tak, aku ada geng juga sebab Madi dapat kat sini, tapi Madi nak pergi USIM. I'll pray 4 u Madi.. (^_^)

Dan, aku tak dapat IPTA. SEE??

Allah memang dah bagi jalan mudah kat aku, tak payah nak fikir banyak untuk buat pilihan. Pergi jer matrik tu.

Aku jawab macam kat atas nilah bila orang tanya tak sedih ker tak dapat IPTA.

Ye, aku ni berfikiran positif bak kata seorang sahabat aku.

Jadi ada sesapa bekas matrik, mau bagi nasehat tak kat adek yg suci ni??? adek perlukan kata-kata yg bernas lagi berhemah... (^_^)

Okeylah, aku nak layan youtube ni, nak cari variety shows KBS yang aku tertinggal minggu lepas. (^_^). Pulun tau..

11 comments:

Maryam Kamal said...

sape sahabat ang yang positif amat tuh? haha :)

gudlux wei. all the best! jangan lupa aku tau, syg ang!

fathiahRAIHANA said...

ahahaha . tak tahan laaa , gian KBS jugak neh seminggu tetinggal . hee . sedih kot oh my school da takde Simon D . huuuuu .

ana pom kene positif laa kan? hee

Anonymous said...

qyqa,klu ikut hg la kan,hg nak modul mna?modul 1/modul2/modul3??

nabilah_2908 said...

syukur lah kan..Allah permudahkan segalanya... ;)

bila mula mendaftar...?

jom ke APA KATA HATI pulak ;
NASI AYAM UNTUK IBU

Solihin Zubir said...

takpa.. ada hikmah dpt matrik tu..
jimat masa.. hehe..
gudluck ok!
blajaq rajin2.. jgn sangkut..

qyqa mokhtar said...

@Maryam Kamal

kawan aku cakap cam tu kat akulah..hehehe

thanx yam.. gud luk 4 u too.

x lupa aihhh..
syg ang gak... *malu...

qyqa mokhtar said...

@fathiahRAIHANA

sekarang qyqa tgah memikir naseb nak tgalkan kbs tau..
hahahaah... gian gila...


yup!!!
think positive

qyqa mokhtar said...

Anon,,

sape lah kwn aku ni ek???

Aku nak modul 1 kottt...
tgk dulu pas orentasi nanti.. ^^

qyqa mokhtar said...

@nabilah_2908

Alhamdulillah...^^

23hb nie.. =)

qyqa mokhtar said...

@Solihin Zubir

memang jimat masa tapi laju gila2 la nih..
hehehe..

thanx!! =)

^_^ MardhiahQaisara said...

qyqa mokhtar!!!...
aq baru je bace entry ko nie....
lambat sungg0h aq~ haissshhh...
~_^

huhuhu!!!~ aq pon gumbira sgt!!...
yeaahhh!~ kite pegi matrik kulim!!~
KMK !! WAIT FOR US~!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...