Klik le kome oih

Tuesday, September 13, 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum semua....

Hepi Besday to me!!!!!

Hepi Besday to me!!!!!

Hepi Besday to me!!!!!

Hepi Besday to me!!!!!

Yeah yeah... hari ni, 12 September 2011, cukuplah umur aku genap 18 tahun. Wah tak sangka dah besar. Dah jadi anak dara 18 tahun.

Syukur Alhamdulillah.... aku masih diberi peluang untuk bernafas sampai ke hari ni. Sempat aku merasa nikmat hidup ni lagi.

Eceh...dapat tangkap tak gaya penulisan aku yang makin matang ni setelah sekian lama tak update?? Kekekeke. Hey kenalah mature sebab dah 18 tahun.kekeke. mature ke penama, baru sat tadi main BINGO dalam kelas. Haha.

Macam birthday yang lepas, perasaan aku biasa jer. Tak adalah rasa excited terlebih. Tapi tahun ni mungkin special sikitlah sebab umur aku dah cukup-cukup 18 tahun. Apa specialnya??? Yelah.... dah 18 belas*gaya mature.

Tapi sebenarnya, ada benda yang tak best bila dah cukup 18 tahun ni;

Aku dah tak boleh nak meninggi. Buuuuuuu.... aku baru bajet nak tinggi sampai 170 cm, tapi dah cukup 18 tahun ni, tak da harapanlah nak tinggi lagi. Aku baru sedar betapa kemetotnya aku, tak sampai 165cm pon. Ker pengukur kat Tesco tu tipu aku ha?????!!!!

Kawan-kawan kelas aku bagi hadiah baik punya.... sapu muka aku dengan ubat gigi woh!!!! Terkejut aku sampai terduduk-duduk atas lantai. Lepas habis amali, aku memang dah prepare nak blah awal-awal la sebab aku takut kena ‘kerja’ dengan depa.

Tapi Widad panggil aku, sebab Nampak radas belum cuci. Lupalah pula. Aku tolong. Sebab AKU BAIK HATI. =P. Bila keluar jer, mai datang Didi, sapu bendalah melekit kat muka aku. Aku memang menjeritlah terkejut punya pasal. HAHA. Yang lain pun ikut jejak ‘kepala’. Sapu muka aku dengan ubat gigi. Tapi aku tunduk, habis kena tudung. Manis woh ubat gigi tu. Balqis punya. Siap angpa nanti noh.

Aku ingat aku tak kena ‘kerja’ dengan budak2 bertuah tu. Widad cakap, rancangan asal nak tuang sos. Dah rancang siap nak beli lagi. Mak oiiiii, kalau sos, pedaslah aku. Takat ni, Ana kena tuang dengan air sabun, Firdaus kena ‘curi’ handphone. Yang lain tak tahulah depa nak rancang apa lagi. Yang pasti, kepala-kepala akan kena lebih teruk lagi bila sampai birthday depa. Bersiap sedialah. HAHA.

Malam ni, ada sambutan raya. Ehem.. rasa macam kolej saja je nak buat malam ni sebab tau hari ni birthday aku. Kekeke. Bagilah peluang kat birthday girl perasan kejap.

Apa pun, aku harap, aku akan menjadi manusia yang lebih baik dari semalam, kemarin. Menjadi manusia yang sentiasa positif. Tak mudah patah semangat. Tak mudah nak titiskan air mata. Tak mudah berprasangka buruk. Percaya pada kebolehan diri. Jadi pelajar yang rajin.

Jadi anak solehah selalu dah manusia Berjaya di dunia dan akhirat.. (^_^)

*Adik2 bawah 18 tahun jangan gatai2 nak ber-couple ye sbb akak kau yang 18 ni pun tak ada pacar lagi. Kekeke.

Wassalam......


aku baru smpat on9 hari ni..anggap jerlah aku post bendalah ni 12hb..kekekeke

3 comments:

ini aku dan selamanya aku... said...

tiqah, pakai kasut tggi..tambah lagi 5cm tu..hehe

Maryam Kamal said...

er.. dah 18 ea awak? :D

welcome to the club!! :)

sorry, tgh demam.. xsempat nak ingat.. dh jd amnaesia kejap.. hadeii

oke la weii tinggi ang 165 .. aku neh?? 156 ja.. terbalik!! bersyukur cepatt! :D

akak, xkan dekat sana nggak ada cowok ganteng?? haha

Atiqah Mokhtar, semoga usia yg dipinjamkan ALLAH, diberkatinya sentiasa. amiin :)

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...