Klik le kome oih

Saturday, January 21, 2012

What should I be???

Assalamualaikum semua.

Oh yeah sekarang aku tengah cuti mid sem. Cutilah sangat kan. padahal lepas cuti ada exam mid sem. Yeye..memang gilalah lepas cuti baru exam. faham tak perasaan apa tu??? faham tak???? PUHHHHH... Nyampah gila weh. tujuan cuti ni patut bagi releks weh tapi kami bebudak matrik ni kena study waktu cuti. SOB SOB.

Dah masuk sem 2 ni, aku patut fikir apa yang patut aku amek kat u nanti??? ok fine budak tadika pun dah ada cita-cita tapi aku still mencari??? hoho.

memang common la kalau tanya budak matrik nak jadi apa??? mesti rata-rata akan jawab nak masuk bidang perubatan. kalau tanya aku, aku nak dentist. tapi kata-kata cikgu bio aku mula menghantui aku lah pula. kata cikgu, payah nak compete kalau aku tak 4flat. aku tengok tahun lepas punya data, tak dak sorang pun budak matrik kulim ni dapat masuk dentistry. Perubatan tu ramai juga. cam pelik jer??? Ker tak ada yang minta??? <----X LOGIK.

Tapi secara ikhlasnya, aku nak jadi cikgu. Sebab aku suka bercakap kot and ajar orang. mak aku pun cam suka kalau aku jadi cikgu. HAAAAA... nanti jadi kerja keturunan pula kan???

Untuk menentukan layak tak anak pak cik Mokhtar ni masuk perubatan, aku telah menggunakan khidmat



*kelik untuk pic gemuk*

Uitm
aku tak layak masuk perubatan. Pergigian pun aku tak layak. Ha... sapa cakap standard Uitm rendah??? memang nak kena luku betul memperlekehkan Uitm


UKM
wah, aku layak untuk mohon perubatan. Dentist pun aku lepas. optometri yang cikgu aku sarankan, tak lepaslah pula. Dietetik yang pak cik aku suruh minta, lepas.

Ha ni lagi satu aku nak luku penyebar maklumat tak bertauliah. Cakap yang hanya MUET band 4 and above jer layak mohon perubatan kat UKM. Ni aku yang dapat band 3 boleh lepas untuk mohon. Aiii suka jer menakutkan orang tau.

Tapi aku faham laaa, kalau nak compete dengan yang lain better dapat band MUET yang tinggi. Tu tak dapat disangkal lagi la.



UMS




Yup, aku still xtau nak jadi apa.Aigoooo, parah ni.

2 comments:

fathiahRAIHANA said...

Qyqaaaa,
mama suruh ana jadi cikgu jugak -,-

Malaysia Everyday On Sales said...

Hi Qyqa. It's a really interesting site that you have there and I really love the posts on your blogging.

Ok, just a quick introduction about myself. I am actually from everydayonsales.com and I have found your website thru google. We are a site that offers information on daily promotion / warehouse sales in Malaysia. I can see that you actually have a linkback (under TEMPAT LEPAK) to some other site and we are hoping that we can be part of your website, where we would actually want you include our link on your page. Of course you can visit our website www.everydayonsales.com and check us out. We can actually do a link exchange where I will list your site as a friend to everydayonsales and you website link will be put on our site. You will be part of the everydayonsales friends community :) in this link exchange and there will be many campaigns awaits for you.

Let us know whether this is possible and we Let us know whether this is possible and will communicate further on this. Do revert to me and if you do have any queries, let me know. Do hope to hear from you soon. My email is as below signature.

Regards
Chan @ www.everydayonsales.com (hy.chan@everydayonsales.com)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...