Klik le kome oih

Saturday, January 29, 2011

Adik yang ANNOYING?????

ASSALAMUALAIKUM. http://www.cute-smiley.com

Mari sama-sama makan popcorn sambil aku nak cerita tentang kawan aku ni. Dia ada seorang adik lelaki ah. Diorang memang tak sebulu langsung. Selalu bergaduh walau dalam hal yang sangat kecil. Tak suka bantu-membantu antara satu sama lain. Jarak umur depa tu 4 tahun. Kiranya budak annoying tuh sekarang dah 14 tahun.

Kesian juga dekat dia. Yelah hari-hari duk menghadap adik dia yang annoying tuh. Banyak sebab kenapa dia menyampah gila dekat adik dia tu. Dan aku pun rasa kalau aku jadi dia,mau lari pergi Korea.haha

Meh sini nak cerita kenapa dia menyampah siot dekat adik dia. Sebab aku selalu dengar rintihan dia,maka aku sangatlah faham. okey mari aku namakan dia sebagai A dan si annoying tu B.

1.SUKA MENYEBUK HAL PERIBADI.http://www.cute-smiley.com

Semua orang sekarang ni memang duk guna FB kan. Mula-mula tu,A jadi juga friend B. Yelah konon atas dasar adik-beradik,okey kot jadi kawan FB. Tapi,bila si B ni mula nak report semua perkara kat parents,geramlah A. Bayangkan,semua kawan A,si B tu nak add. hey,tak annoying ker macam tuh? Lepas tu sebuk nak komen2 lah. A geram gila,terus block B. padan muka!!!!!!
http://www.cute-smiley.com

Tak cukup dengan tu,si B tu tetap juga nak ushar hal kakak dia. Sukahati jer login guna FB mak atau ayah diorang untuk ushar wall akak dia. Huh??? Aku memang tercengang ah.... Pula tu,pergi report!!!!!! Sabar jerlah A oiiii.

2.SUKA MENYAKITKAN HATI DENGAN KATA-KATA.http://www.cute-smiley.com

Si B ni memang suka bercakap. Aku bila jumpa dia pun rasa eeerrrrrrrr. A cerita,kalau macam mak diorang marah A, yang B tu akan ungkit2 selalu sebab nak sakitkan hati. Geram gila. Semua kesalahan yang A buat, B akan ungkit. aduhai...sabo sabo.

A selalu cakap:

"KALAULAH AKU TAK SURUH MAK AKU KUTIP DIA HARI TU, MESTI HIDUP AKU TAK MERANA."

Maksud A,dia nak cakap yang B tu bukan adik betul dialah. jangan risau,diorang memang adik beradik kandung yang mahram.

3.PEMALAS.http://www.cute-smiley.com

A tak suka betul dengan sikap pemalas B yang melampau-lampau tu. kata A, budak annoying tu cuma tahu makan dan menyusahkan orang. Mak suruh buang sampah pun tak mau.

Menyampah kan???

A agak tertekan juga sebenarnya. Kalau waktu PMS...lagilah. urgh!!!!
Rasa nak jadi Hulk jer.

So,ada apa-apa nasihat untuk A? Mungkin ada pengalaman yang serupa. Kesian kan?

http://www.cute-smiley.com

4 comments:

hamzah ian said...

eh silap komen.. ptt komen sini tp terkomen kat bwh.. hoho

qyqa said...

@hamzah ian,

kite x clap komen.hehehe
ye ker sume dek cam tuh?xcaya ah..huhuhu

dothedoolde said...

uish..mmg spisis adek sy neh..f2 gak.
harap je skola agame..mmg sengal gler smpy sy dah blok fb dye~sabo jelar ckp kt kwn qyqa ea~^^

qyqa said...

@ dothedoolde,

huhuhuhuhuhu,
awk pon bsabarek...
adek yg annoying memg beban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...