Klik le kome oih

Tuesday, April 5, 2011

Behave Yourself please

Assalamualaikum.

Betul orang cakap, bila dah habis sekolah ni masing-masing nak tunjuk taring kan. Yang tak ada taring pun sanggup pergi pasang sebab nak tunjuk hebat kan kan kan.

Hek elah. ingat bagus ker?

Ini bukan entri dengki ker apa. cuma aku nak luahkan rasa sayu di hati. eceh. sayulah sangat kan. sebenarnya geram woi geram. rasa nak join usop wilcha pergi bako rumah kak limah!

kita bako kita bako!!!

Adalah sorang ex-classmate aku ni. Laki. Dia upload ler gambar dia dengan perempuan ni. Okey lah kan kalau posing biasa-biasa jer tapi tak payahlah nak rangkul bahu perempuan tu. What the?

Udahlah bekas budak kelas agama. belajar Syariah Islamiah. Belajar Al-Quran Sunnah. Belajar bahasa Arab tinggi. Pastu tangkap gambar dengan perempuan macam tu? What the? Dahlah bapak tu cikgu. jagalah sikit kan nama bapak.

Ini bila aku tengok komen-komen kat situ, ada yang perli sabit bapak dia sekali. kesian tau. Pastu ada siap perli-perli lagi budak kelas agama.

Inilah namanya, sebab nila setitik rosak susu sebelanga kan.

-susu-


mungkin juga ada yang rasa rangkul bahu tu perkara biasa(?) tapi bukan akulah. sebab aku tak biasa dengan pemandangan macam tu antara lelaki dengan perempuan(kawan2 aku) dalam kehidupan harian aku ni. takat dalam TV tu tak payah nak cakap ler. ok lah ada ramai juga kapel2 pegang tangan kat pasar malam tu. tapi bila kawan sekelas sendiri buat gitu rasa pelik kot. sebab dah set dalam pale hotak budak2 kelas kena jadi baik.

Dan juga sebab tittle budak agama, maka aku rasa perangai harus dijaga. behave ourselves.

Aku pon bukanlah baik sangat. bukan stok alim pon. banyak juga dosa aku ni. kalau bubuh dekat bahu kiri mahu aku terjatuh terus. dan aku harap aku akan terus behave diri sendiri. tak terkejut monyet nanti bila sambung belajar kat tempat lain. jumpa macam-macam ragam manusia.

p/s: takut kena kejutan budaya. hohoho

10 comments:

Munie Blushious said...

betol la qyqa,.. my fren pon banyak la perangai macam tu... menyampahnyer kite, Allah je yg tau... kok yer nk wt tak senonoh pon, xyh la tayang kasi seluruh alam ni tgok... xmalu...

Maryam Kamal said...

eksaited sgt kot.. huhu..

bagusla ang.
bangga aku jadi kawan ang!
smg kita suma xkena culture shock kat luar nanti :)

eh eh eh..
mana post utk aku ngan zatie? haha :D

Rafi Nilhan said...

haha.. chill..
tapi orang camtu kasi bako jekk.. bagi malu komuniti lelaki melayu tauk?

*cantek sangat ke awek die??

bunga said...

semoga ALLAH memberi dia hidayah dan petunjuk..amin..

nabilah_2908 said...

org kata....

biasanya budak2 aliran agama ni..bila habis sekolah...dia mula memberontak...apa yg dia tak boleh buat dulu...skrg ni dia mula buat..

mmg ramai yg macam ni.....

so....Qyqa jadi kan lah apa yg berlaku ni sebagai pengajaran...jgn sampai termasuk dalam goloengan yg macam ni..

moga2 mereka cepat sedar.... :)

hati-hati selalu yupp... yg baik jd kan teladan..yg buruk jd kan sempadan.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOG REVIEW : LIFE JOURNEY - DILLA ADY

a kamsan said...

herm jgn xcaya dik tipah...
masuk u nnt lgi lah byk yg berperangai mcm tu...sggh xmuhung..
dan akn lgi terkejut bila ade kwn yg disangka baik, tp berubah skelip mate

p/s: blaja kuatkan hati mulai skrg....agar xterkejut nnt....:)

Shima Hishamuddin said...

cm tah papekan, knp bile da abes skola bru nk brubah trok ? knp xdrpd awl je ? hahaha jk jk

Azza Firza said...

manusia, tak semua sempurna kan akk ? kita kena cuba menerima dia yang baru , ekekeke . apa apa pun, akk nasihat je kat dia, insyallah dia akan dengar nasihat akk .

nyahpudina mint said...

- hahahah :D -
- k.nyah tau sape orgnye - ..
- k.nyah tgok pun terkejot tau - ..
- yg ta bolei bla ade org tue komen
cmnie .. *bapak pgang quran anak
pgang betina* .. ish.. ish..

~Makin0 TsuKAsa~ said...

i know spew...huuuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...