Klik le kome oih

Wednesday, March 9, 2011

Boys Over Flower versi Malaysia tu!!!!

Assalamualaikum semua..

Minat tak tengok BOF? Mesti ramai yang minat kan? BOF ni ada 3 versi tak silap aku. Taiwan, Korea and Jepun. Aku tak tengok versi Jepun punya. Tapi kalau suruh aku bandingkan antara versi Taiwan dan Korea, memang jauh beza!!!

Versi korea sangat menarik and jalan cerita lebih menarik lagi suci. pelakon pon lagi handsome dan cantik. kecuali Jerry Yan, aku rasa dia tetap paling handsome dan lebih handsome dari Lee Minho. sorry.


- woo bin - yi jeong - jun pyo - jan di - ji hoo -


cuba bayangkan buat BOF versi Malaysia. olamak!!!!! cam best jer. jadi mari bersama-sama aku berfantasi macam mana nak buat BOF versi malaysia.


langkah pertama: tukar nama dulu

Gu Jun Pyo = Taufiq iqram

Geum Jan Di = Hanis hanisah

Yoon Ji Hoo = sharafie

So Yi Jeong = Naufal

Song Woo Bin = iskandar


sedap tak nama-nama yang aku pilih ni? harus sedap sebab aku pilih. apekah???


langkah kedua:tukar pelakon




ditukar kepada:



-FIZO OMAR-

...........................................




ditukar kepada:




-ELFIRA LOY-

...........................................





ditukar kepada:



-NAZIM OTHMAN-

.........................................................




ditukar kepada:




-ZOEY RAHMAN-

.......................................





ditukar kepada:



-HAIRUL AZREEN-


amacam? sesuai tak pelakon yang aku pilih. yaaa.. aku cuma pilih pelakon yang muda remaja saja. dan... jambu-jambu. hahaha..

puas hati tak? kalau tak puas hati, bagilah nama sesapa yang dirasakan sesuai. saja suka-suka. tak ada koje. kot syamsul yusof tersesat kat sini, haaa... berminat pula dia nak buat filem. hahaha.. harus bermimpi.

but please, jangan bagi nama Shah Jazle.. =p




langkah ketiga: tak ingatlah pula. THEHEEEEE

WASSALAM~~~


NOTANGAN: air tak dak!!!!!!!!!!!!!! bukan nak bagi amaran!!!!!!!! aduyai... *pasrah*

30 comments:

hamzah ian said...

pergh.. aku nak gak.. haha

qyqa said...

@ hamzah ian

nak jadi sape??? kena jambu.. haha

nyahpudina mint said...

sepatutnye yg jan di tu name kak nyah la ..*nurul fatihah* ..pastu ditukar an kepada gbr k.nyah la ..bukan elfira loy ! qyqa jgn malu2 nk ambik gbr k.nyah n ltak kat situ ..k.nyah bg ..hehe !

keSENGALan teserlah.. said...

serius tak sesuaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..

nazim othman je sesuai.lain tidak.
nehi nehi.

jepun punye best weyh.
aku suke jepun punye lagi dari korea. taiwan tu tolak masuk longkang.hampeh.

bunga said...

bestkan citer ni..

lau ambik faizal tahir berlakon ok x??haha//

qyqa said...

@ nyahpudina mint

alamak ni nak pengsan ni k.nyah..
x sesuai..
bek buh nama kami jer cam tuh..
hahaha

qyqa said...

@ keSENGALan teserlah..

eh???

alaaaa.....
aku suka nih..hahaahahah

btol ka jepun best.. ni nak p serang nih..
btol.. taiwan punya sgt laaaaa hampas

qyqa said...

@ bunga

memang best..

faizal tahir????
nyanyi ost jer kot dy nanti..
hehehe

fathiahRAIHANA said...

ahahah tak sesuai laaa yg pompuan tu Qyqa. cari org lenn . hehehe

qyqa said...

@ fathiahRAIHANA

ala.. ya ker nih...
na amek sape???hehehe
qyqa jer lah!!! =p

Maryam Kamal said...

wehh.. Minho tu amek Anuar Zain.. Ji Eun (betul ke nama dia ni? lupa siyh!), budakgrik93.. penah denga x???! hehe :)

await ang xsuka Jaszle tu? he's OKAY what??! hehe :)

tengok ke Nazim Othman punya pic yg giler macho tu, rasanya dia lagi okey kot jadi hero bbanding Fizo.. heheh :D

novel baru ker, cik? make sure CC dah settled dulu aa! i WARN u! hehe :D

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

salam ziarah dan folo blog ini

wah!!! rupanya awak peminat crite korea erk....menarik kan citer korea

kay_are said...

kamal adli bace memang die lari dari umah r.. pulang balik title hero remaja tu.. =P

nabilah_2908 said...

ha..cerita ni sy tgk...tk cukup kt tv..snggup cari kt youtube... :)

tk payah la kot buat versi Malaysia...nnti jadi tk best...kita pun dah tau jln cerita..

biar org Malaysia...buat cerita org Malaysia..ori punya..xde tiru mana2... baru berkualiti... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MOUSQUES AROUND THE WORLD

NICK IRFAN said...

wah! menarik jgk tp elfira loy nmpk mcm x best sikit sbb dia x sama dgn pelakon korea tu? hehe klu pilih pelakon kau dan aku siri 2 tu ok sikit cute jgk.. hehe

qyqa said...

@ Maryam Kamal

memang sesuai sgt cadangan tuh!!!!
hahahaha

nazim muka cool sesuai lah jadi jihoo..hehehehe

bukan novel la laling~~~

qyqa said...

@ sahromnasrudin

waalaikumussalam...
ok beres..

yup minat gila~~~

qyqa said...

@ kay_are

knp pula jadi gituh????
hehehehe

qyqa said...

@ nabilah_2908

memang cerita ni sgt bes...

hahahaha..
saja2 jer buat gini~~~

qyqa said...

@ NICK IRFAN

oh yg berlakon watak elena tuh eh???
sy x minat dy...hehehe
tp sesuai juga..~~~~ =)

NICK IRFAN said...

hehehe sory2 cadangan saja... tp harap2 ada la director malaysia baca blog awk sbb klu buat boy over flower malsyais menarik tau

Fuza Marquis said...

heyya,
ni first time I datang sini.
datanglah blog I pulak ehehi

Yang lelaki dah okay. yang perempuan tak -__-

Fuza Marquis said...

heyya,
ni first time I datang sini.
datanglah blog I pulak ehehi

Yang lelaki dah okay. yang perempuan tak -__-

qyqa said...

@ NICK IRFAN

eh taper taper... dia memang cun pun..hehehehe

haaa... kalau betullah ada kan.. =)

qyqa said...

@ Fuza Marquis

heyyyyyy..
ok ok

eh????
hehehe
thanx!!!

Solihin Zubir said...

sy layak x? ;-p

qyqa said...

@ Solihin Zubir

kena casting dulu nih.. =p

faezah_aiez said...

versi Malaysia,baik x pyh ah,buat abis film je rakam,actor n actress Malaysia x ade yang boleh buat film bof meletup coz tak cukp syarat lah,ade yabg hensem tapi x cukup ego dan mcm2 lagi lah....baik x pyh ah,buang mase je...[e2 hanye pdapat aq je,,,kepade actor n actress Malaysia yang membace komen ini,jangan marah ye]kene tunggu 2030 baru boleh buat,mase 2 pasti ade actor or actress yang pan asia-cantik n comel]just a c0mment......

cik dya said...

Jan di kasi nora danish...comel!! ;))

Anonymous said...

BOF ada 6 versi sebenarnya.
Jepun, Korea, Taiwan, China, Filipina dan Amerika. Paling ok versi Korea. Versi Amerika paling teruk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...